Proiectul „Panels – a two way communication RO-UE”

In perioada martie 2010 – martie 2012 Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru implementeaza proiectul “Panels – a two way communication RO-UE” (RO-SMEP) finantat de Comisia Europeana in cadrul Programului Cadru pentru Competitivitate si Inovare – CIP 2007-2013, componenta Actiuni specifice „SME Panels”. Accesul in cadrul acestui apel a fost limitat la organizatiile membre ale retelei Enterprise Europe Network din Europa, Comisia Europeana mizand pe colaborarea acestora in facilitarea accesului la firmele cu care acestea au legat deja stranse relatii de colaborare.

Proiectul „Panels – a two way communication RO-UE” este singurul de acest gen implementat in Romania, iar consortiul proiectului, format din 9 organizatii membre Enterprise Europe Network, permite o acoperire nationala pentru implementarea proiectului.

Asadar, prin intermediul acestui proiect se urmareste angrenarea firmelor romanesti din diferite domenii de activitate in procesul legislativ european prin crearea unui cadru operational de colectare a opiniilor firmelor cu privire la aspectele de politici si legislatie europeana transmise spre consultare de Comisia Europeana. Aplicarea pe viitor a acestora poate influenta mediul de afaceri motiv pentru care firmele au posibilitatea de a-si exprima opiniile in legatura cu propunerile Comisiei Europene si cu impactul previzionat al acestora, avand ocazia de a-si face auzita vocea in Europa, cu scopul imbunatatirii cadrului legal in care isi desfasoara activitatea. Consultarile lansate de Comisia Europeana au la baza un chestionar cu caracter anonim, care dupa completarea de catre reprezentantii firmelor vor fi centralizate si transmise pentru analiza si interpretare catre Comisie.