Contracte de finanțare semnate în cadrul apelului dedicat IMM-urilor!
Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de Organism Intermediar al Programului Tranziție Justă continuă sprijinirea investițiilor în județul Mureș, alte 3 companii din sectorul privat având semnate contractele de finanțare nerambursabilă ce vor asigura dezvoltarea activității proprii și creșterea competitivității regiunii.
În cadrul apelului destinat IMM-urilor, peste 2,5 milioane euro sunt alocate pentru cele 3 proiecte care beneficiază de fonduri nerambursabile pentru dezvoltare durabilă și crearea de locuri de muncă. Proiectele vizează investiții în domenii diverse cum ar fi panificație și patiserie, fabricarea unor sortimente de ciocolată fără zahăr sau prelucrarea lemnului și vor crea oportunități reale de muncă în comunitatea locală.
Astfel, ALEOMI LAB SRL propune o investiție în Târgu Mureș privind domeniul economic al fabricării pâinii, fabricării prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie. Implementarea proiectului va dura 24 de luni și se urmărește extinderea și diversificarea capacității de producție pentru activitatea de produse proaspete de patiserie, care se va realiza prin construcția și dotarea unei hale de producție creând 8 locuri de muncă noi. Valoarea totală a proiectului este de 7.212.541,25 lei din care suma nerambursabilă solicitată este de 4.279.239,26 lei.
În comuna Livezeni din județul Mureș, MILKPACT SRL intenționează dezvoltarea unei noi activități în cadrul firmei prin diversificarea produselor introducând în sortimentație noi de produse din ciocolată fără zahăr sau cu foarte puțin zahăr. Prin proiectul în valoare totală 2.826.170,63 lei se vor crea 3 locuri de muncă noi, iar durata implementării va fi de 1 an. Valoarea nerambursabilă alocată prin PTJ este de 1.652.392,94 lei.
Compania FOREST INFO EXPERT SRL, cu sediul în municipiul Reghin, vizează o investiție ce va duce la diversificarea producției și realizarea de produse noi pentru societate, cum ar fi: podele lemn uscat neasamblate, podele lemn termotratat neasamblate, cherestea termotratată, lambriuri lemn uscat, lambriuri lemn termotratat, profile din lemn uscat, inclusiv șipci pentru parchet, profile din lemn termotratat, inclusiv șipci pentru parchet. Proiectul va fi implementat în 12 luni, va crea 3 locuri noi de muncă și are o valoare totală de 2.856.933,04 lei, din care 1.699.179,14 lei fonduri nerambursabile.
„Răspunsul antreprenorilor din județul Mureș la acest apel a fost corelat cu necesitățile de dezvoltare economică ale comunităților din județ. Aceste proiecte contractate sunt esențiale pentru dezvoltarea investițiilor productive și crearea de locuri de muncă, inclusiv formarea, perfecționarea și recalificarea persoanelor afectate de tranziția către o economie neutră din punct de vedere climatic, acesta fiind scopul principal al Programului Tranziție Justă. Avem semnate proiecte în valoare de peste 15 milioane de euro și ne bucură diversitatea activităților economice propuse de antreprenorii care au depus proiecte. Impactul acestui program reprezintă un bun semnal al ambiției și potențialului economic al județului Mureș”, a declarat domnul Simion Crețu, director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru.
Bugetul alocat județului Mureș prin Prioritatea 6 a PTJ este de 277.032.659 euro, din care 235.477.760 euro reprezintă contribuția din partea Fondului pentru Tranziție Justă și 41.554.899 euro contribuția națională. Din această sumă, componenta care oferă finanțare microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și celor mijlocii (IMM) are un buget alocat de 83.903.737 euro.
Pentru informații suplimentare despre Programul Tranziție Justă în Regiunea Centru, inclusiv ghidurile de finanțare și calendarul apelurilor vă rugăm să consultați pagina dedicată programului, disponibilă aici: https://www.adrcentru.ro/ptj-centru/. Detalii despre implementarea PTJ în România regăsiți pe pagina MIPE: https://mfe.gov.ro/ptj/despre-program-programare/.