Az első osztrák kereskedelmi misszió a Központi Régióban

Ausztria Bukaresti Nagykövetségének Kereskedelmi Osztálya rendezésében rendkívül fontos osztrák-román együttműködési eseményre kerül sor május 17-20-e között: a Központi Régió három településére látogat az első osztrák kereskedelmi misszió, melynek célja feltérképezni az együttműködési lehetőségeket a romániai infrastrukturális vállalkozókkal.

A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség támogatja az ausztriai küldöttséget, a régió megyéiből mintegy 150 vállakozót hívott meg a brassói, nagyszebeni és gyulafehérvári rendezvényekre.

A Központi Régióban több osztrák tőkével rendelkező vállalat is tevékenykedik, amelyek 2019. végén több mint 1 milliárd eurós üzleti forgalmat jegyeztek és több mint 5000 munkahelyet teremtettek. A fenntartható, méltányos és ésszerű fejlődés jegyében, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség minden olyan kezdeményezést támogat amely hozzájárul a magánszféra fellendítéséhez, illetve elősegíti a nemzetközi együttműködéseket az üzleti szektorban.

Idén az osztrák partnerek stratégiai gazdasági területek fellendítésében érdekeltek a járványt követően. A román-osztrák kereskedelmi kapcsolatokró elmondható, hogy tavaly 3,9%-al nőtt a romániai termékek exportja Ausztria irányába.

Ebben a kontextusban ajánlja a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség minden érintett fél figyelmébe az Ausztria Bukaresti Nagykövetségének Kereskedelmi Osztálya által szervezett első osztrák kereskedelmi missziót, amely az infrastruktúra területét célozza meg: közúti infrastrukturális és  városirendészeti technológiákat, illetve repterekkel kapcsolatos együttműködési lehetőségeket. Az esemény célja átfogó képet nyújtani a terület kihívásairól, illetve teret biztosítani új partnerségek kialakítására helyi vállalkozókkal.

A beütemezett kereskedelmi misszióra május folyamán Bukarestben és a Központi Régióban, Btrassóban, Nagyszebenben és Gyulafehérváron kerül sor, több osztrák cég, mint például a Smart Cities vagy a Smart Airports is együttműködni kívánnak helyi vállalkozásokkal közös infrastrukturális és városrendészeti projektek lebonyolítása érdekében.

Az osztrák küldöttség részeként jelen lesznek a közúti és vasúti forgalom biztonsági rendszerét kidolgozó vállalatok, mint például az EBE Solutions vagy a Gmundner Fertigteile, a környezetvédelem és városrendészeti területről a ContraPlusUltra és az Osztrák technológiai kutatási intézet, az AIT Austrian Institute, építkezési és közvilágítási vállalat, Berger cég, energiahatékonysággal foglalkozó cégek, a Klinger Fluid Control és Ingrid Blecha és nem utolsó sorban a repterek biztonsági rendszerét biztosító Dynell és Rosenbauer International vállalat.

Részletek az eseményről a https://www.advantageaustria.org honlapon találhatóak. Az Osztrák Kereskedemi Kamara keretén belül működő Advantage Austria szervezet nyújt szaktanácsadást az osztrák vállalkozóknak, illetve szervez különféle eseményeket infrastruktúra, smart mobility, smart airports, eGovernment, eCommerce, fémipar de más új technológiák alkalmazása terén.

Feliratkozni az Ausztria Showcase infrastruktúra – kereskedelmi misszió eseménysorozatára közvetlenül az Advantage Austria csapatánál lehet a következő link-en: Austria Showcase: Infrastructură (advantageaustria.org).

Versiunea în limba română aici …