MIPE a lansat platforma Oportunități de Finanțare UE

Pe lângă Catalogul Surselor de Finanțare nerambursabile, publicație electronică editată lunar de ADR Centru, unde găsiți prezentate succint o listă de finanțări active, activități în care se poate investi, bugetul și sursele de informare, acum puteți accesa și platforma MIPE pentru a identifica oportunități de finanțare.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat o platformă online care integrează informații privind fonduri din mai multe surse de finanțare (programele naționale, operaționale, comunitare etc.), fiind atât interfața între mediul instituțional și beneficiari, cât și un instrument principal la nivelul României în ceea ce privește identificarea de parteneri, incluzând prezentarea exemplelor de bune practici în accesarea finanțărilor disponibile.

Platforma poate fii accesata aici (https://oportunitati-ue.gov.ro/)

Pentru facilitarea accesului potențialilor beneficiari la informații referitoare la sursele de finanțare multiple, secțiunea  Programe a fost împărțită în 4 categorii: Programe Operaționale, Programe Naționale, Programe gestionate de Comisia Europeană și Alte finanțări și instrumente financiare.

Prin intermediul acestei platforme Beneficiarii se pot înscrie gratuit în registrul de parteneriat ce oferă o listă actualizată a tuturor partenerilor înscriși pe platformă. Astfel, partenerii pot intra ușor și repede în contact. Facilitățile de căutare avansată ale platformei în funcție de domeniu, subdomeniu sau cuvinte cheie facilitează identificarea celor mai potriviți parteneri de proiect. Totodată, platforma face legătura și cu portalul ”Funding & Tender Opportunities” și va asigura existența unor baze de date cu informații despre proiecte depuse spre finanțare din programe comunitare, precum și cu informații despre potențialii parteneri din statele membre UE.

Platforma mai include și următoarele secțiuni:

  • Povești de succes, secțiune dedicată pentru a promova exemplele de bune practici în utilizarea finanțărilor europene și de a inspira potențialii beneficiari
  • Noutăți unde pot fi regăsite știri legate de oportunitățile de finanțare ale Uniunii Europene, Financing info Monday și Anunțuri organizații unde se pot găsi informații cu privire la evenimente, angajări, etc..
  • Utile, secțiune care cuprinde Apelurile deschise de Comisia Europeană, întrebări frecvente și Punctele Naționale de Contact/Punctele Focale (PNC/PF), Agențiile Naționale responsabile, AM-urile aferente domeniului de interes sau Direcțiile Generale ale Comisiei Europene și/sau Agențiile Executive responsabile, în cazul în care programul de interes nu are un PNC/PF în România.