Sprijin financiar pentru participarea la un program de instruire privind tehnicile de fabricație japoneze

ADR Centru invită companiile din industria prelucrătoare din Regiunea Centru să participe în perioada 16-20 noiembrie 2020 la „World Class Manufacturing” (WCM), un program de instruire în tehnici japoneze de fabricație, finanțat de Comisia Europeană în Japonia.

În calitate de organizație membră a celei mai mari reţele de sprijin pentru afaceri şi inovare, Enterprise Europe Network, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru aduce în atenția dumneavoastră oportunitatea de a participa la „World Class Manufacturing”, un program de instruire în tehnici japoneze de fabricație, ce poate avea o contribuție importantă în îmbunătățirea productivității și reducerea costurilor de fabricație în cadrul companiei. Acest program se adresează companiilor din industria de prelucrare, fiind o oportunitate pentru întreprinderi să dobândească o viziune integrată asupra structurii industriale și a mediului de afaceri japonez.

Programul are o durata de 5 zile si consta într-o combinație de cursuri, seminarii și vizite la fabrici japoneze din următoarele sectoare de activitate: produse chimice și materiale plastice, mașini, prelucrări metalice, industria de automobile etc. Participanții la program vor dobândi o mai bună înțelegere a practicilor TQC (Total Quality Control), TQM (Total Quality Management), TPM (Total Productive Maintenance), JIT (Just In Time), TIE (Total Industrial Engineering) și a metodelor de fabricație KAIZEN.

Programul se adresează reprezentanților companiilor europene cu cunoștințe WCM și care au un rol important în definirea și implementarea politicilor de management în cadrul companiilor (de exemplu, directori, manageri, manageri de calitate, manageri de operațiuni/produs etc.).

Beneficiile participării:

  • Descoperiți abordarea japoneză în ceea ce privește World-Class Manufacturing;
  • Aflați cum companiile japoneze ating standarde superioare de producție;
  • Aflați care sunt cele mai recente tendințe vizitând fabricile de top din Japonia;
  • Vizitați așa- numitele „GEMBA” (spații de producție japoneze)
  • Vă întâlniți cu specialiști japonezi din industrie.

Costurile cu  participarea la aceste program (prezentări și seminarii, inclusiv călătorii în afara Tokyo) sunt acoperite de Centrul Europa – Japonia, partener Enterprise Europe Network. Companiile participante trebuie să acopere costurile de deplasare spre / din Japonia și costurile de subzistență. În plus, IMM-urile europene interesate să participe pot aplica pentru obținerea unei subvenții de 600 de euro. Pentru mai multe informații privind criteriile de eligibilitate, și selecție, costuri, dar si pentru a accesa formularul de înscriere, vă rugăm accesați următorul link: https://www.eu-japan.eu/events/world-class-manufacturing-november-mission

Termenul limită pentru înscriere este 2 iulie 2020.

Nota! În condițiile prelungirii restricțiilor de călătorie, există posibilitatea ca acest program de instruire să se desfășoare online.

ȘTIAȚI CĂ?

Firmele din România fac parte dintr-o zonă de liber schimb. Dacă firma ta dorește să-și extindă activitatea în Europa, poți obține consiliere și sprijin în acest sens prin serviciile asigurate de Enterprise Europe Network.  Pentru informații despre fondurile disponibile, poți consulta pagina dedicată surselor de finanțare sau poți să contactezi direct Biroul EEN din cadrul ADR Centru. Dacă ești un antreprenor la început de drum, ai putea participa la Programul de schimb pentru tinerii antreprenori.

Îți oferim informații privind accesul pe piețele internaționale, la finanțare, la legislația europeană sau orice alte detalii legate de întreprinderea ta, dacă ne scrii un email la gabriela.tarau@adrcentru.ro sau emil.toma@adrcentru.ro