Descongestionarea traficului urban, o prioritate pentru Regiunea Centru

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) asigură o participare constantă a Regiunii Centru în programele de cooperare interregională și transnațională finanțate în mod direct de Comisia Europeană. Implicarea ADR Centru în aceste programe oferă regiunii noastre oportunitatea de a participa la procese de învățare, schimb de experiență și împărtășire de bune practici în domenii relevante pentru dezvoltarea durabilă a regiunii.

Detalii

Cooperarea internationala si imbunatatirea conectivitatii la coridoarele europene de transport sunt puncte strategice in procesul de dezvoltare regionala

Abordarea integrata a dezvoltarii urbane include componenta privind mobilitatea – transferul de persoane, bunuri si servicii in diferite puncte, mai mult sau mai putin aglomerate ale oraselor – ca fiind una din componentele cele mai importante ale strategiilor viitoare de dezvoltare. Conceptul de fluidizare si simplificare a mobilitatii pare a fi solutia la problemele cu care se confrunta astazi orasele, aceasta fiind si filosofia politicii de coeziune a Uniunii Europene, in raport cu finantarea dezvoltarii urbane in perioada 2014-2020 si pentru viitoarea perioada. In acest context, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a organizat marti, 16 aprilie 2019, la Hotel Kronwell din Brasov, Conferinta „Mobilitatea urbana durabila in contextul dezvoltarii urbane integrate. Evolutii si perspective”.

Detalii

Invitație la Conferința „MOBILITATEA URBANĂ DURABILĂ – COMPONENTĂ A DEZVOLTĂRII URBANE INTEGRATE . EVOLUȚII ȘI PERSPECTIVE”

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de partener în cadrul proiectul ”CompreHensive Elaboration of STrategic plaNs for sustainable Urban Transport – CHESTNUT”, DTP1 -037 -3.1, finanțat prin Programul Transnațional Dunărea 2014-2020, are plăcerea să vă invite în 16 aprilie 2019 la conferința „Mobilitatea urbană durabilă în contextul dezvoltării urbane integrate. Evoluții și perspective”. 

Detalii

Soluții pentru dezvoltarea mobilității urbane durabile în Zona Urbană Funcțională a Municipiului Alba Iulia

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a organizat vineri, 23 noiembrie 2018 un eveniment regional de diseminare a acțiunilor privind mobilitatea și transportului durabil în Zona Urbană Funcțională a Municipiului Alba Iulia, formată din Municipiul Alba Iulia și șapte localități rurale: Ciugud, Ighiu, Cricău, Galda de Jos, Sântimbru, Întregalde și Mihalț.

Detalii

Newsletter

Proiectul CHESTNUT propune o abordare integrată a mobilității de la nivelul Zonei Urbane Funcționale Alba Iulia (ZUF Alba Iulia), optimizarea procesului de planificare a serviciilor de transport public și asigurarea unor alternative de transport confortabile, sigure și ecologice atât pentru locuitorii Municipiului Alba Iulia cât și ai celorlalte șapte localități de la nivelul ZUF (Cricău, […]

ADR Centru încurajează și sprijină Mobilitatea Urbană Durabilă prin intermediul proiectului de cooperare transnațională CHESTNUT

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a organizat în data de 21 decembrie, la Alba Iulia un seminar de informare pe tema planificării aspectelor de mobilitate urbană durabilă în Zona Urbană Funcțională a Municipiului Alba Iulia. Evenimentul face parte din suita de activități a proiectului de cooperare CHESTNUT ce are ca obiectiv dezvoltarea unui sistem de transport ecologic, mai bine conectat și interoperabil în zonele urbane din regiunea Dunării, prin integrarea mai multor mijloace și modalități de transport durabil precum transportul public, deplasarea cu bicicleta, mersul pe jos sau utilizarea vehiculelor electrice.

Detalii