Subprogramul Guvernamental „Investitii in Servicii Sociale”

Subprogramul Guvernamental „Investitii in servicii sociale” este menit sa sustina financiar serviciile sociale, promovand parteneriatul dintre administratia judeteana sau locala si societatea civila. Acest program a fost aprobat prin HG 93/2003. Pentru acest subprogram au fost eligibile toate localitatile urbane si/sau rurale, cu exceptia localitatilor cuprinse in zonele de restructurare industriala, prevazute in Hotararea Guvernului […]

Detalii

Subprogramul Guvernamental „Dezvoltarea oraselor prin stimularea activitatii IMM”

Subprogramul Guvernamental „Dezvoltarea oraselor prin stimularea activitatii IMM” a fost elaborat cu scopul de a atrage investitii private in orasele care nu se regasesc in zonele de restructurare industriala, prevazute in Hotararea Guvernului nr. 399/2001, sau in zonele declarate defavorizate. Acesta a fost aprobat prin HG 322/2003 modificata prin HG1652/2004. Investitiile co-finantate in cadrul acestui […]

Detalii

Subprogramul Guvernamental „Investitii in Turism”

Subprogramul „Investitii in Turism” sustine financiar investitiile in turism ale intreprinderilor mici si mijlocii. Acest Subprogram a fost aprobat prin HG 1307/2004 modificat prin HG 1652/2004 Obiectivul general al Subprogramului il reprezinta imbunatatirea infrastructurii de cazare si a calitatii serviciilor din statiunile turistice ale Romaniei, in scopul dezvoltarii economice a acestor statiuni. Obiectivele specifice ale […]

Detalii

Programul Phare 2000

Programul Phare 2000 – Coeziune Economica si Sociala reprezinta un instrument de implementare a unei politici de dezvoltare regionala integrata in linie cu strategia de coeziune economica si sociala adoptata în contextul procesului de pre-aderare în Planul National de Dezvoltare. Acesta a fost lansat pe componente incepand cu luna aprilie 2001.
Detalii

Programul Phare 1998

Obiectivul general al programului l-a constituit sprijinul acordat Guvernului Romaniei si autoritatilor regionale stabilite prin Legea nr. 151/1998 cu scopul de a dezvolta capacitatea institutionala pentru implementarea unor politici de dezvoltare regionale integrate in corelatie cu obiectivele prioritare cuprinse in Planul National de Dezvoltare in contextul pre-aderarii.
Detalii

Program de asistenta tehnica pentru absorbtia fondurilor europene destinate sectorului resurselor umane

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru este partenera, alaturi de Agentiile din cele opt regiuni de dezvoltare, in proiectul “Asistenta tehnica pentru implementarea domeniului major de interventie 5.2 din Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, Romania 2007 – 2013”. Acest proiect este finantat de catre Fondul Social European in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Romania 2007-2013, Axa Prioritara 7 Asistenta Tehnica, Domeniul Major de Interventie 7.1 – Sprijin pentru implementarea, managementul general si evaluarea POSDRU.

Detalii

Retele de Cooperare Europene in domeniul social

Prin activitatea Reprezentantei Regiunii CENTRU la Bruxelles, inaugurata oficial in data de 7 aprilie 2008, se urmareste promovarea activa a celor sase judete – Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu – care compun Regiunea Centru, utilizandu-se o strategie de dezvoltare unitara, orientata spre construirea de parteneriate, valorificarea vastei experiente a Europei Regiunilor si atingerea obiectivelor de dezvoltare durabila si competitivitate economica.
Detalii

Asistenta sociala de exceptie in Harghita

Problema serviciilor sociale, mai ales in zonele in care eficienta operatorilor economici este mai redusa, datorita inchiderii unor intreprinderi in special de profil extractiv, a devenit o prioritate pentru administratia publica locala. Aceasta responsabilitate nu poate fi tratata unilateral, iar autoritatile nu-si pot permite greseli fata de semenii nostri mai putin favorizati de soarta.

Detalii

Centrul municipiului Medias atrage turistii

Municipiul Medias este unul dintre cele mai importante orase din judetul Sibiu, fiind cunoscut in special pentru istoria sa deosebita, pentru faptul ca, de-a lungul timpului, cele trei nationalitati din zona, romana, germana si maghiara, au trait in buna armonie, dar si pentru faptul ca in perioada dinainte de 1989 localitatea a devenit un puternic pol industrial, in jurul intreprinderilor din domeniul materialelor de constructii si al celor de industrie usoara.

Detalii

Renovarea Cetatii Brasovului

Constructia zidurilor si bastioanelor care au dus faima Brasovului pana departe ca fiind „cetatea celor sapte bastioane” a fost inregistrata incepand cu sfarsitul secolului al XIV-lea – inceputul secolului al XV-lea, si a fost determinate de invaziile tatare si turcesti.

Detalii