Prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru au implementate cu succes mai multe proiecte, dintre care cele mai semnificative sunt:

Centrul municipiului Medias atrage turistii

Municipiul Medias este unul dintre cele mai importante orase din judetul Sibiu, fiind cunoscut in special pentru istoria sa deosebita, pentru faptul ca, de-a lungul timpului, cele trei nationalitati din zona, romana, germana si maghiara, au trait in buna armonie, dar si pentru faptul ca in perioada dinainte de 1989 localitatea a devenit un puternic pol industrial, in jurul intreprinderilor din domeniul materialelor de constructii si al celor de industrie usoara.

Detalii

Asistenta sociala de exceptie in Harghita

Problema serviciilor sociale, mai ales in zonele in care eficienta operatorilor economici este mai redusa, datorita inchiderii unor intreprinderi in special de profil extractiv, a devenit o prioritate pentru administratia publica locala. Aceasta responsabilitate nu poate fi tratata unilateral, iar autoritatile nu-si pot permite greseli fata de semenii nostri mai putin favorizati de soarta.

Detalii

O poveste despre tigle

In judetul Mures, la Sanpaul, se reparau pe vremuri tractoarele fostului IAS. In aceeasi hala in care acum se fabrica tigla, de catre firma SC „Tile Construct”. Asa ca, daca nu demult in acea hala mirosea constant a motorina, de cativa ani, mai precis din anul 2001, acolo miroase doar a pigmenti pentru materiale de constructii.

Detalii

Spital la norme europene in Baraolt

Zona Baraolt este localizata in nord-vestul judetului Covasna, in depresiunea Baraoltului, marginita la est si sud de muntii Baraoltului, la vest de muntii Persani, la nord si nord-est de muntii Harghitei.

Detalii

Clinica medicala de top la Sibiu

In urma cu cinci ani, Clinica medicala „Polisano” din Sibiu era doar cu putin mai avansata ca atunci cand incepuse intreaga aventura, in urma cu inca un deceniu. In 1993, totul se reducea la o locatie modesta, cu cinci cabinete. In timp, numarul pacientilor a crescut atat de mult, incat a fost nevoie de o investitie importanta.

Detalii

Tehnologia informatiei – sansa de a scapa de saracie si somaj

Putina lume isi mai aminteste acum ca inainte de 1989 in fiecare judet al tarii exista numai un singur centru de calcul. Din pacate, pana in zilele noastre cele mai multe au picat testul economiei de piata. Din fericire, cele ramase in viata s-au transformat in societati comerciale competitive, specializate in tehnologia informatiei.

Detalii

Succesul invatamantului profesional si tehnic

Peretii scolii sunt ticsiti cu imagini ale promotiilor care au iesit de pe bancile acestei institutii. Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” din Brasov are o lunga istorie. Cu mai putin de doua decenii in urma se numea scoala „Tractorul”, deoarece aici se pregateau tinerii care erau apoi angajati de renumita fabrica omonima, aflata peste drum.

Detalii

Cetatea care si-a deschis portile spre lume

Uluiti, oamenii care trec prin oras si au o clipa de ragaz, viziteaza una dintre cele mai bine pastrate fortificatii de tip Vauban din lume si singura de acest gen din Europa de est. Nici macar istoricii care au lucrat zeci de ani la muzeul din centrul orasului si au scris carti despre aceasta fortareata nu au stiut prea multe despre o citadela unica in Romania.

Detalii