ADR Centru organizeaza instruiri pe proiecte

Doua zile de seminarii de instruire pentru potentialii beneficiari de finantari nerambursabile vor fi organizate de catre ADR Centru, incepand cu 14 mai 2008. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va organiza trei sesiuni de informare pentru cei care vor sa depuna cereri de finantare nerambursabile pe Programul Operational Regional (POR), in cadrul domeniilor 4.1 si 4.2 ale Axei 4 – destinate sprijinirii dezvoltarii mediului de afaceri regional si local.

Seminariile vor fi sustinute pentru a facilita obtinerea de finantare nerambursabila prin depunerea de proiecte pe domeniul 4.1 al POR – Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala si pe domeniul 4.2 – Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea pentru noi activitati.

Pentru domeniul 4.1, destinat societatilor comerciale, camerelor de comert si asociatiilor din domeniul economic, seminariile vor fi sustinute la Sibiu si Brasov in data de 14 – 15 mai 2008. Potentialii beneficiari din judetele Sibiu, Alba si Mures vor putea participa in data de 14.05.2008 la Sala Thalia din municipiul Sibiu, unde incepand cu orele 10,00, vor fi prezentate informatii concrete legate de criteriile de eligibilitate si completarea unei cereri de finantare. Pentru judetele Brasov, Harghita si Covasna seminarul va avea loc in data de 15.05.2008, la Consiliul Judetean Brasov, Sala 120, incepand cu orele 10,00.

Pentru domeniul 4.2, destinat autoritatilor publice locale si parteneriatele dintre acestea, seminarul va fi sustinut in data de 14.05.2008 la Sibiu, la Sala Thalia. Incepand cu orele 14.00 la seminarul pe domeniul 4.2 au fost invitati sa participe toti potentialii beneficiari din cele sase judete ale Regiunii Centru.

„Pentru ca un potential beneficiar sa depuna un proiect bun finantabil, este foarte important sa fie atent atat la continutul proiectului cat si la aspectele administrative de intocmire a documentatiei. Cu alte cuvinte, potentialul beneficiar trebuie sa verifice atent existenta tuturor documentelor completate conform solicitarilor din ghidurile solicitantului. Prin expertii ADR Centru vom incerca sa-i ajutam pe beneficiari sa inteleaga exact ceea ce li se cere in fiecare document care constituie dosarul depus pentru finantare. Noi vrem ca aceste fonduri sa fie in totalitate absorbite pentru ca o regiune cu o economie activa si dezvoltata inseamna ca vor fi mai multe locuri de munca si un nivel de trai mai bun,” a declarat Simion Cretu, director general al ADR Centru.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru ca Organism Intermediar pentru POR la nivelul Regiunii Centru, a informat si invitat potentialii aplicanti ai acestor domenii majore de interventie pentru lansarea la nivel regional a acestor domenii. Obiectivul acestor seminarii este de a pregati potentialii aplicanti ai domeniilor majore de interventie 4.1 si 4.2 ale POR de la nivelul Regiunii Centru, in vederea accesarii cu succes a fondurilor disponibile prin aceste domenii si prezentarea Ghidului solicitantului. Pentru mai multe informatii puteti accesa site-ul ADR Centru, www.adrcentru.ro, pagina POR sau puteti contacta expertii Biroului de informare pe POR al ADR Centru la tel. 0258818616, int. 281/282/ sau mail programe@adrcentru.ro.

Alba Iulia
13.05.2008