Cea de-a VI-a intalnire nationala a Clubului Primarilor are loc la Alba Iulia

Centru, organizeaza cea de-a VI-a intalnire nationala a Clubului Primarilor. Evenimentul a avut loc miercuri, 2 octombrie, la sediul ADR Centru din Piata Consiliul Europei 32D, Alba Iulia.

La aceasta reuniune participa municipalitati din Regiunea CENTRU, semnatare ale initiativei europene Conventia Primarilor (www.eumayors.eu) sau interesate in semnare. Conventia Primarilor reprezinta principala miscare europeana in care sunt implicate autoritatile locale si regionale care se angajeaza in mod voluntar, pentru cresterea eficientei energetice si utilizarea surselor de energie regenerabila in teritoriile lor. Prin angajamentul lor, semnatarii Conventiei isi propun atingerea si depasirea obiectivului Uniunii Europene de reducere cu 20% a emisiilor de CO2 pana in 2020.

La eveniment au fost prezenti presedintele CJ Alba, domnul Ion Dumitrel, vicepresedinte CDR Centru si domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, alaturi de peste 20 de reprezentanti ai municipalitatilor din Regiune interesate de Conventia Primarilor si utilizarea eficienta a resurselor energetice.

Asociatia OER este Structura de Suport a Conventiei Primarilor, sprijinind eforturile semnatarilor si oferind asistenta strategica si tehnica. In acest context, prin proiectul european NET-COM (www.networkingcovenantofmayors.eu), OER a creat si coordoneaza Clubul Primarilor in Romania, in vederea dezvoltarii acestei initiative pe plan local si national. OER este partener in cadrul proiectului NET-COM alaturi de alte 11 structuri europene, care lupta pentru acelasi scop.

Cea de-a VI-a intalnire nationala a Clubului Primarilor se adreseaza autoritatilor locale active in domeniul politicilor energetice. Agenda conferintei include:

  • Prezentarea Conventiei Primarilor si a pasilor necesari pentru a deveni Semnatar
  • Stadiul Conventiei in Romania si activitatile Clubului Primarilor
  • Studii de caz ale unor Planuri de Actiuni pentru Energie Durabila din Romania
  • Prezentarea unei Declaratii prin care se doreste constientizarea autoritatilor centrale cu privire la:

                  o Existenta Conventiei Primarilor si impactul acestei initiative in Romania
                  o Numarul mare de semnatari romani si angajamentele pe care acestia si le asuma
                  o Problemele cu care se confrunta semnatarii si care sunt propunerile lor de solutionare

  • Subiecte legate de Mobilitatea Urbana Durabila.

Pentru orice informatii suplimentare, echipa OER va sta la dispozitie. Contact OER: Leea CATINCESCU, Manager Comunicare si Relatii Publice, Tel./fax: 0268 474 209 / 0268 547 784, Email: leea.catincescu@abmee.ro, Web: www.oer.ro

Pentru informatii suplimentare privind activitatea ADR Centru in calitate de Coordonator Teritorial al Conventiei Primarilor va rugam sa ne contactati la sediul Agentiei, str. Decebal nr. 12, Alba Iulia, tel. 0258 818616, fax. 0258 818613, e-mail: office@adrcentru.ro, persoana de contact: Ovidia Caba.

Atasam agenda evenimentului desfasurat la sediul ADR Centru din Piata Consiliul Europei 32D, Alba Iulia.