Conditii de studiu europene la Colegiul Remus Radulet din Brasov

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea unui nou contract de finantare prin Programul Operational Regional prin care se va aloca Colegiului Tehnic ”Remus Radulet” din Brasov peste 12 milioane lei finantare nerambursabila pentru reabilitare si modernizare. Marti 13 iulie 2010, la Brasov, doamna Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale și Turismului, domnul George Scripcaru, primarul municipiului Brasov si domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, au semnat contractul de finantare nerambursabila al proiectului de „Reabilitare, dezvoltare si modernizare Campus pentru invatamantul profesional si tehnic Colegiul Tehnic ”Remus Radulet” din Brasov”, cu o valoare totala de 14,77 milioane lei.

Depus in 2009 la sediul ADR Centru, proiectul urmareste imbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie si asigurarea unui proces educational la standarde europene prin modernizarea Colegiului Tehnic „Remus Radulet” din Brasov. Proiectul – cu o valoare eligibila de aproape 12,4 milioane lei, din care peste 12,1 milioane lei fonduri nerambursabile provenite de la Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, la care beneficiarul va contribui cu peste 251 mii lei – este finantat prin domeniul major de interventie 3.4 al Programului Regio, domeniu destinat reabilitarii infrastructurii educationale din Regiunea Centru. Pe parcursul celor 28 de luni de implementare a proiectului, fondurile alocate vor fi utilizate pentru dotarea camerelor din internat cu dusuri si toalete, dar si pentru crearea de spatii noi pentru studiul individual. Tot din bugetul proiectului vor fi reabilitate salile de curs, laboratoarele si atelierele scolare din corpul B si toate spatiile educationale vor fi dotate cu mobilier modern. De asemenea, vor fi achizitionate echipamente scolare si didactice pentru modulele de electronica, electrotehnica si mecatronica, sala de sport va fi reabilitata, supraetajata, modernizata si dotata, iar la exterior va fi amenajat un teren de sport multifunctional.

„Exact in urma cu trei ani, la Sibiu a fost lansat Programul Operational Regional la nivel national. In acesti trei ani de implementare ai programului autoritatile, ONG-urile si firmele private au depus continuu proiecte. Municipiul Brașov, ca pol de creștere in Regiunea Centru, are deja finalizat cu succes proiectul privind realizarea unui tronson din soseaua de centura si, in curand, vor fi demarate noi proiecte, care sa duca la creșterea calitații vieții in acest mare oraș. In privința domeniului destinat reabilitarii infrastructurii educațional, numarul de cereri de finanțare depuse ne-a demonstrat ca a fost unul dintre cele mai solicitate domenii. Posibilitatea de a studia intr-o scoala cu sali de studiu, internat si echipamente moderne va atrage cu siguranta mai multi elevi la acest colegiu, dar trebuie sa ținem cont de faptul ca, pentru anul 2010, la nivelul UE un campus scolar cum este preconizat sa devina cel de la Colegiul ”Remus Raduleț” reprezinta conditii normale de studiu. Prin echipa de care dispune, atat la Brasov, cat si la Alba Iulia, ADR Centru, va incerca sa ofere beneficiarului, pe parcursul procesului de implementare tot timpul sprijinul necesar pentru a duce la bun sfarsit atat acest proiect cat și pe cele pe care le va pregati in urmatoarea perioada, prin Planul Integrat de Dezvoltare,” a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

La finalizarea acestui proiect Colegiul tehnic „Remus Radulet” va avea achizitionate 365 echipamente IT si 376 de echipamente fixe ce vor fi folosite pentru dotarea atelierelor, laboratoarelor si a salii de sport. Atat prin campusul universitar ce va fi reabilitat si modernizat, cat si prin celelalte achizitii ce vor fi derulate, beneficiarul estimeaza la finalizarea proiectului o crestere a numarului de elevi inscrisi cu aproape 10%. Proiectul finantat este cel de-al saptelea contractat la nivelul Regiunii Centru, iar in urmatoarele luni alte 17 proiecte vor fi finantate prin DMI 3.4. Datorita fondurilor insuficiente mai sunt alte 53 de proiecte eligibile care au ramas in lista de rezerva si vor primi finantare in cazul in care mai raman fonduri de pe celelalte domenii ale Axei Prioritare 3 pentru realocare.