Interes mare al microintreprinderilor din Regiunea CENTRU pentru finantari nerambursabile

Un numar de 169 de proiecte au fost depuse de catre microintreprinderile din Regiunea Centru la sediul ADR Centru pentru finantare nerambursabila, pana la data de 16 iunie 2008. Proiectele au fost depuse pe domeniul 4.3 „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor” al Programului Operational Regional. Pentru aceasta sesiune de licitatie Regiunea Centru beneficiaza de 4,3 milioane euro, fonduri disponibile pentru finantarea celor mai bune proiecte depuse de catre intreprinzatorii privati din regiune.

Lansat la nivel national in urma cu aproximativ trei luni, in 13 martie 2008, domeniul 4.3 al Programului Operational Regional este singurul din program care are termen limita de depunere pe proiecte. Pe parcusul celor sapte ani de derulare a Programului Operational Regional 2007-2013, la nivelul Regiunii Centru, acest domeniu are alocat pentru finantare 21,81 milioane euro, ceea ce inseamna ca, in aceasta perioada de sapte ani, se vor lansa de mai multe ori cereri de proiecte, pana la absorbtia completa a fondurilor alocate la nivelul Regiunii Centru. Valoarea totala a proiectelor depuse trebuie sa se incadreze intre 20.000 si 500.000 euro, din care ajutorul nerambursabil maxim va fi de 200.000 euro.

„Estimarile referitoare la numarul de proiecte care se vor depune pe acest domeniu ne-au fost depasite si, avem cele mai multe proiecte inscrise pentru finantare in comparatie cu celelalte regiuni. Ne bucuram ca microintreprinderile noastre cunosc si aceasta sursa de finantare care se deruleaza prin Organismul Intermediar de la nivelul ADR Centru. Intr-adevar, a fost cel mai solicitat domeniu al Programului Operational Regional ca si solicitari de informatii. Expertii nostri au primit solicitari de informatii si clarificari chiar si din alte orase ale altor regiuni, cum sunt Bucuresti, Cluj, Bacau, Timisoara si altele”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.
In general, au predominat cererile de finantare pentru dotarea cu utilaje si echipamente moderne, sau tehnologii noi pentru domeniul de activitate al fiecarui solicitant. Al doilea obiectiv principal al proiectelor depuse pentru solicitare de finantare a fost pentru dotarea cabinetelor medicale. De asemenea, au mai fost depuse proiecte pentru constructii de sedii si hale, pentru achizitionare de soft-uri IT, dar si pentru alte servicii.

Cei ce doresc mai multe informatii pot accesa site-ul ADR Centru, www.adrcentru.ro unde vor putea gasi si alte informatii utile, sau pe site-ul POR, www.inforegio.ro.

Alba Iulia
20.06.2008