Jó hír! A Központi Régió Europe Direct irodája 2025-ig folytathatja eseményszervezői és tájékoztató tevékenységeit

Jóváhagyta az Európai Bizottság a Központi Régió Europe Direct csapata által előterjesztett támogatási kérelmet illetve tevékenységcsomagot, így egyike lesz azoknak a 24 központnak, amelyek a következő években tájékoztató eseményeket szerveznek Románia polgárainak.

A régió hat megyéjében, Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros és Szeben megyében idén május és december között szervez tájékoztató eseményeket az Központi Régió Europe Direct irodája, majd ezt követően évi rendszerességgel lesznek rendezvények az újabbnál újabb kommunikációs eszközök bevetésével.

A 2021-es év eseménysorozatát a május 9-i Európa Napjára szervezett esemény nyitja meg, valamennyi ezek közül az Európai Bizottság prioritásait tükrözi meghatározott célcsoportok beavatásával.

Az előző időszakhoz képest vátozni fognak a központok elnevezése valamint az arculati elemek, a Központi Régióban három központ fog működni: Gyulafehérváron, Hargita és Brassó megyében.

„2013-tól tagja vagyunk ennek a hálózatnak, így sokkal hatékonyabban sikerült megszólítani az állampolgárokat, főként a fiatalokat, de a média és a civil szervezetek képviselőit is. Az évek során arra törekedtünk, hogy érdekes, interaktív eseményeket szervezzünk közösen más partnereinkkel, célunk átlépni 15.000-es részvételi számot, gondolok itt a diákokra, egyetemistákra, tanárokra, szakértőkre és a nagyközönségra, akik aktívan résztvesznek ezeken az eseményeken. Ezután is megpróbálunk olyan európai értékeket népszerűsítő eseményekkel előrukkolni, amely minél nagyobb közönséget megszólít és az ember ilymódon tájékozódhanak az alapvető jogokról, valamint az Európai Bizottság törvénykezdeményezéseiről. Fokozott hangsúlyt fektetünk az EU-s források pozitív hatásának ismertetésére, bízva abban, hogy minél többen észlelik majd a életkörülmények javulását” – fogalmazott Simion Crețu, a Központi Regionális Fejlsztési Ügynökség vezérigazgatója.

A Köponti Régió Europe Direct új székhelyének ünnepi átadására az év második felében kerül sor a partnerek és más érdeklődők jelenlétében.

Elérhetőségek: Gyulafehérvár, Decebal Utca 12 szám, Fehér megye, irányítószám: 510093, tel.: 0358403121, email: europedirect@adrcentru.ro, vagy onmline a www.europedirect-adrcentru.ro vagy Facebookon: https://www.facebook.com/EDregiuneacentru

Versiunea în limba română aici …