Újdonságok a Központi Régió fejlesztését szolgáló vissza nem térítendő támogatások lehívása terén

Új honlapja van a Központi Régió 2021-2027-es Programjának!

Akár híreket olvasna a Központi Régió 2021-2027-es Programjának kínálkozó támogatási lehetőségeiről, akár kérdései vannak arról, hogy ki, hogyan és mikor nyújthat be pályázatot a program keretében, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség által menedzsment hatóságként kezelt programnak szentelt új honlap lesz minderre a legfontosabb online tájékoztatási és kommunikációs felület. Tartózkodási helyétől függetlenül, a www.regiocentru.ro oldalon hatékonyan szerezhet be adatokat a programról, a támogatási prioritásokról, a költségvetésről és társfinanszírozásról, a pályázati felhívások és nyilvános közviták ütemtervéről vagy a nyitott pályázatokról.  

Hat hónappal a Központi Régió 2021-2027-es Programját szavatoló döntést követően a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség elindította új, a régió hat megyéje – Brassó, Fehér, Hargita, Kovászna, Maros és Szeben – fejlesztését ösztönző finanszírozásoknak szentelt honlapot.

A honlap ismerteti a program céljait, tevékenységeit, a rendelkezésre álló támogatási lehetőségeket és az ezekkel kapcsolatos újdonságokat, ugyanakkor tudnivalókat tartalmaz az előirányozott műveletekről és elkülönített forrásokról. A honlap az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma (MIPE) által kezelt országos portálhoz fog kapcsolódni. Kommunikációs és információs felületet biztosít a partnereknek, kedvezményezetteknek és a polgároknak, folyamatosan frissül és a támogatási források decentralizációs folyamatának lényeges elemét képezi. A www.regiocentru.ro új honlap vonzó formátumban mutatja be a benyújtott, illetve a kiértékelés folyamatában lévő pályázatok helyzetét, a pénzügyi és kifizetési kimutatásokat, tartalmazza majd a finanszírozási szerződések lajstromát, a felhasználói felületen pedig elérhető lesz a látás-, valamint a hallássérültek általi használatot biztosító plug-in. A folyamatos tájékoztatást igénylők közvetlenül az oldalon iratkozhatnak fel az oldalfrissítésekre, illetve kérdések esetén a chat-funkció is rendelkezésükre áll, a beérkezett kérdésekre pedig a Program help desk csapata válaszol.

 „Szeretnénk javítani a látogatói tapasztalatot, így elindítottuk ezt az új honlapot, amelynek modern, könnyen használható dizájnja van, és amelyet kizárólag a Központi Régió vissza nem térítendő támogatási programjának szenteltük. Természetesen a többi honlapot a továbbiakban is használjuk, ezek viszont az általunk kezelt egyéb programokhoz és tevékenységekhez kapcsolódó információkat tartalmazzák. Ezek használatát is leegyszerűsítettük, és valószínűleg az új honlapot is továbbfejlesztjük. Az oldalfunkciók terén extrákat nyújtunk, ezek közé sorolnám a szakértőinkkel folytatott élő beszélgetéseket, a közvetlen közösségi médiakapcsolatokat és még sok más lehetőséget. Az érdeklődőknek szolgáltatott hasznos információnyújtás nem áll meg itt, hiszen hamarosan az új honlaphoz kapcsolt mobilalkalmazást is indítunk, amely révén valós időben juttatjuk el a régió polgáraihoz a Központi Régió 2021-2027-es Programjáról szóló híreket” – nyilatkozta Simion Crețu, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatója.

A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség tevékenységei kapcsán továbbra is látogatható a www.adrcentru.ro honlap, többek között a támogatási források katalógusa végett, amely összesíti a régióban elérhető valamennyi vissza nem térítendő finanszírozást. A vállalkozói szféra számára továbbra is információkat közlünk a www.centruregion.com honlapon, miközben a régió polgáraival való kommunikációra a www.europedirect-adrcentru.ro felületet használjuk, ugyanakkor üzemel a 2014-2020-as Regionális Operatív Program honlapja, a www.regio-adrcentru.ro. Mindemellett a közösségi média különböző felületei (Facebook, Instagram, LinkedIn) továbbra is a megfelelő és vonzó formában fogják tükrözni a tevékenységünkről szóló tudnivalókat.