Vino în 9 mai la Crosul Europei!

De Ziua Europei, in 9 mai 2014, de la ora 11.00, veniti si alergati alaturi de noi si toata lumea va avea de castigat!

Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, alaturi de Centrul Europe Direct Alba Iulia din cadrul Fundatiei PAEM Alba, cu sprijinul Primariei municipiului Alba Iulia, organizeaza un eveniment in aer liber la care sunt invitati sa participe toti cetatenii care vor sa faca miscare si sa se relaxeze intr-un mod european. Evenimentul ”CROS de Ziua Europei” se va desfasura pe traseele de Vest si de Nord ale Cetatii Alba Carolina, cu pornire din fata Catedralei Reintregirii din Alba Iulia.

Crosul are ca tema istoria de pana acum a constructiei europene si rolul activ pe care il pot juca cetatenii in constructia europeana viitoare. In fiecare an, la 9 mai, serbam Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaratie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schumann, care propunea un plan de colaborare economica intre Franta si Germania, pentru eliminarea rivalitatilor dintre cele doua state. Pentru a reaminti importanta acestei date, pe parcursul traseului, participantii vor avea sase puncte intermediare personalizate cu date importante din istoria Uniunii Europene. La fiecare punct de control se vor colecta piesele unui puzzle ce formeaza in final harta Uniunii Europene.

”Ziua de 9 mai are in constiinta poporului roman, o tripla semnificatie: proclamarea independentei de stat a Romaniei la 9 mai 1877, victoria coalitiei Natiunilor Unite in cel de – al doilea Razboi Mondial, dar si Ziua Europei. In acest an, ADR Centru alaturi de partenerii sai, organizeaza o serie de evenimente prin care dorim sa ilustram sprijinul acordat dezvoltarii noastre de Uniunea Europeana, sa implicam si cooptam cetatenii in activitatile pe care le desfasuram. Cu alte cuvinte, in 9 mai va asteptam sa veniti la linia de start, cel tarziu pana la 10:45, pentru a va inregistra si participa la cros. Primul concurent care va trece linia de sosire va intra in posesia unui iPod, dar vom oferi si alte premii, precum si obiecte care sa le reaminteasca de eveniment tuturor participantilor”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Inscrierile la cros se pot face on-line, prin completarea formularului disponibil la adresa de internet http://europedirect-adrcentru.ro/index.php/cros-ziua-europei/formular-inscriere-crosul-europei, la sediile institutiilor organizatoare sau in ziua cros-ului, la linia de start. Varsta minima de participare este de 12 ani. Inscrierea oficiala a tuturor participatilor va fi realizata in ziua Crosului, prin depunea declaratia de responsabilitate, completata de fiecare participant, sau de unul dintre parinti daca sunt minori, pentru a primi numarul, tricoul si sapca de concurs.

In cadrul festivitatii de premiere, toti participantii vor primi diplome de participare si obiecte promotionale, cum sunt: trolere, rucsaci, memorii USB, boxe telefon, umbrele, cani, frisbee, brelocuri. La buna organizare a evenimentului mai contribuie: Inspectoratul Scolar Judetean impreuna cu scolile si liceele din municipiu, Centrul Judetean de Voluntariat Alba Iulia, dar si partenerii media: ziarele Unirea si Apulum, Alba TV, Radio Reintregirea, Ardeleanul FM, Atlas FM, precum si portalele de stiri si sport: Alba 24, Stiri si reportaje Alba, ProALBA, Plaiu Luminatu, Silpres.Info si Alba Sport.

Documente

Regulament Cros