Al Saptelea Program Cadru al Comisiei Europene (PC7) – Calendarul apelurilor aferente anului 2011

Al Saptelea Program Cadru pentru cercetare si dezvoltare tehnologica, reprezinta principalul instrument de finantare a cercetarii al Uniunii Europene, pentru perioada 2007- 2013. PC7 urmeaza in mod natural programului anterior, PC6, si este rezultatul mai multor ani de consultare cu comunitatea din domeniul cercetarii, atat din sectorul public cat si din cel privat, cu participanti din domeniul economic si cu factori de decizie politica din Europa. Astfel, beneficiind de experienta acumulata in anterioarele perioade de programare, PC7 a devenit un program mai extins, mai cuprinzator, dar in acelasi timp mai flexibil, detinand un set de proceduri simplificate.

Cele peste 16.000 de granturi disponibile, in cadrul programului sunt destinate centrelor de cercetare, universitatilor si companiilor din domeniul industriei, inclusiv IMM-urilor. Finantarile vor fi acordate prin intermediul unor apeluri pentru depunere de proiecte ce vor fi lansate pe rand in urmatoarele 12 luni.

Va invitam sa consultati calendarul apelurilor PC7 aferent anului 2011, oferit de echipa Oficiului Roman pentru Stiinta si Tehnologie – ROST.

Informatii detaliate privind Programul Cadru 7 pot fi obtinute accesand portalul de internet CORDIS al Comisiei Europene, la adresa http://cordis.europa.eu, programele de finantare active ale PC7 fiind de asemenea anuntate in cadrul Catalogului Surselor de Finantare editat lunar de ADR Centru.