Conferinta anuala Enterprise Europe Network – 13-15 Octombrie 2010, Anvers – Belgia

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a participat in cursul lunii Octombrie 2010 la cea de a treia conferinta anuala a retelei europene de sprijinire a sectorului de afaceri Enterprise Europe Network.

Desfasurata la Anvers, sub patronajul Presedintiei Belgiene a Uniunii Europene, conferinta a urmarit reunirea membrilor EEN, cu scopul de a lua parte la dezbateri pe teme de interes pentru IMM-uri, schimb de idei, experiente si bune-practici.

Prin atelierele de lucru si intalnirile organizate s-a urmarit intarirea capacitatii membrilor retelei de a acorda sprijin IMM-urilor pentru cresterea competitivitatii acestora, a capacitatii lor de a genera profit si noi locuri de munca prin inovare.

De asemenea, a avut loc o evaluare a impactului retelei asupra mediului de afaceri, si au fost dezbatute teme precum importanta internationalizarii activitatilor comerciale a firmelor, stabilirea de parteneriate interne si internationale, accesarea fondurilor cu finantare europeana, si procesul de inovare-cercetare-dezvoltare la nivelul intreprinderilor.

La conferinta au fost prezenti peste 800 de participanti din toate tarile membre ale Uniunii Europene si nu numai. Acestia au reprezentat camere de comert, universitati, agentii pentru dezvoltare regionala, centre de cercetare, centre de inovare si transfer tehnologic etc., mebre ale retelei EEN.

Cu aceasta ocazie organizatiile membre ale Consortiului BISNet Transylvania – partener EEN, printre care se numara si ADR Centru, au dobandit informatii importante ce vor fi folosite in gestionarea corespunzatoare a proiectului BISNet Transylvania, promovand in acelasi timp sectorul de afaceri din regiunile Centru si Nord-Vest.

Pentru informatii suplimentare privind reteaua Enterprise Europe Network, proiectul BISNet Transylvania si serviciile oferite in cadrul acestuia, va invitam sa ne contactati la coordonatele: Andreea Cretu – Expert Programe – Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, Tel: 0358 – 401.276, Fax: 0258 – 818.613, Email: andreea.cretu@adrcentru.ro .

Documente

Conferinta EEN