ESPON 2013 – Reteaua europeana de observare a dezvoltarii si coeziunii teritoriale

Punctul de Contact ESPON – Romania, din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, anunta lansarea in 24 August, a Programului ESPON 2013 – Reteaua europeana de observare a dezvoltarii si coeziunii teritoriale.

Programul ESPON 2013 este un program operational in cadrul Obiectivului Cooperare Teritoriala Europeana al Politicii de Coeziune a Uniunii Europene prin care sunt finantate proiecte de cercetare a teritoriului european. Scopul programului este de a consolida la nivel european nivelul de cunostinte, date si indicatori privind structuri teritoriale, tendinte, perspective si impactul politicilor sectoriale astfel incat sa vina in sprijinul cerintelor politicii de coeziune si a nevoilor factorilor de decizie in procesul de fundamentare a politicilor publice si al practicienilor din domeniile relevante dezvoltarii teritoriale.

Participarea in cadrul viitoarelor apeluri ESPON este deschisa institutiilor publice si private care provin din cele 31 de state participante la Programul ESPON 2013 (statele membre EU 27, Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia)

Priorităţile în cadrul cărora vor fi lansate apeluri pentru propuneri de proiecte, in 24 august 2011, sunt:

  • Prioritatea 1 – Cercetare aplicata in domeniul dezvoltarii teritoriale, competitivitatii si coeziunii teritoriale;
  • Prioritatea 2 – Analize focalizate spatial, realizate la cererea utilizatorilor -Etapa 2;
  • Prioritatea 3 – Platforma si instrumente stiintifice;
  • Prioritatea 4 – Valorificarea rezultatelor cercetarilor, consolidarea spiritului de proprietate asupra rezultatelor, cresterea participarii la procesul de luare a deciziilor.

Termenul limită pentru transmiterea proiectelor, in cadrul acestor apeluri este 20 octombrie 2011.

Informatii suplimentare despre programul ESPON 2013 pot fi obtinute accesand pagina de internet a Punctului de Contact ESPON – Romania, la adresa: www.esponromania.ro

Documente

ESPON 2013