FORESDA – ”Forest-based cross-sectoral value chains fostering innovation and competitiveness in the Danube region”

În perioada ianuarie 2017 – iunie 2019, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru s-a implicat activ în implementarea la nivelul Regiunii Centru a proiectul FORESDA –Forest-based cross-sectoral value chains fostering innovation and competitiveness in the Danube region, în traducere: ”FORESDA – Promovarea competitivității și inovării lanțurilor valorice trans-sectoriale forestiere în Regiunea Dunării”.

Acest proiect a fost finanțat în cadrul primului apel al Programului Transnațional Dunărea 2014-2020 al Comisiei Europene.

Obiectiv:

Obiectivul general al proiectului a constat în aplicarea unei abordări transectoriale inovative care să contribuie la transformarea industriilor forestiere tradiționale în activități de producție durabile.

 Parteneriat:

Finanțat prin Programul Transnațional Dunărea 2014-2020, proiectul FORESDA a fost implementat de un consorțiu format din 20 organizații partenere (13 parteneri și 7 parteneri asociați) provenind din 10 state europene. La nivelul regiunii Centru, partenerii responsabili pentru implementarea proiectului FORESDA au fost Asociația KO-FA – persoană juridică a Clusterului PRO WOOD și Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru în calitate de partener asociat.

 Activități și rezultate:

Pe parcursul celor aproape 3 ani de implementare partenerii proiectului, în colaborare cu grupurile regionale, au dezvoltat o strategie transnațională pentru dezvoltarea sectorului forestier, au promovat colaborarea dintre mediul academic și mediul de afaceri și au dezvoltat proiecte pilot ce au condus la reconfigurarea lanțurilor de valoare existente din acest sector.  Informații suplimentare privind rezultatele și modelele pilot dezvoltate în cadrul proiectului FORESDA sunt disponibile accesând: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/foresda/section/pilot-projects

Contact:

Pentru informații suplimentare cu privire la proiectul FORESDA vă stăm la dispoziție la următoarele date de contact:

Departament Politici Regionale

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru

Str. Decebal 12, 510093, Alba Iulia – Romania

Tel. 0358 401 276 Interior 461

office[at]adrcentru.ro | www.adrcentru.ro