Noi oportunitati de cooperare in afaceri Romania-Germania

Incepand cu data de 22 septembrie 2010, sediul ADR Centru din Alba Iulia gazduieste Biroul de Reprezentare al Landului Brandenburg in Regiunea Centru.

Evenimentul de inaugurarea a acestui birou a avut loc in cadrul „Saptamanii parteneriatului romano-german – Brandenburg intalneste Regiunea Centru“, organizata de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru in parteneriat cu Ministerul pentru Economie si Afaceri Europene al Landului Brandenburg, impreuna cu Germany Trade & Invest si cu Agentia Viitorului Brandenburg.

Desfasurata sub sloganul ”Brandenburg intalneste Regiunea Centru” seria de evenimente a inclus o bursa a oamenilor de afaceri romani si germani, desfasurata la Brasov, in data de 20 septembrie 2010. La acest eveniment au participat peste 50 de persoane, ulterior desfasurandu-se intalniri de lucru pe tema energiilor regenerabile si a dezvoltarii oraselor cu centre istorice, desfasurate miercuri dimineata la sediul ADR Centru, unde s-au intalnit peste 30 de reprezentanti ai unor firme romane si germane, cu reprezentanti ai autoritatilor publice locale.

Colaborarea de succes dintre Regiunea Centru si Landul Brandenburg a fost institutionalizata incepand cu noiembrie 2008, prin numirea doamnei dr. Birgit Schliewenz in functia de Reprezentant al Landului Brandenburg in Regiunea Centru. De aceea, in cadrul Saptamanii parteneriatului romano-german, la sediul din Alba Iulia al ADR Centru, in data de 22 septembrie 2010, au avut loc intalniri de lucru intre autoritatile publice locale si delegatia germana de oameni de afaceri, condusa de domnul Reinhardt Oehler, sef de departament in Ministerul pentru Economie si Afaceri Europene al Landului Brandenburg. Dupa derularea acestor reuniuni, Reprezentantul Oficial al Landului Brandenburg, doamna dr. Birgit Schliewenz a deschis oficial biroul sau de reprezentanta, in prezenta vicepresedintelui CDR Centru, domnul Ion Dumitrel si a domnului Simion Cretu, director general ADR Centru.

Prin intermediul acestui Birou de reprezentare, Regiunile partenere urmaresc imbunatatirea transferului de bune practici si informatii si stabilirea unor punti de legatura intre autoritatile publice si societatile comerciale din cele doua tari, astfel incat acestea sa poata conlucra in cat mai multe domenii. De asemenea se va urmari atragerea unor parteneri de afaceri romani pentru firmele germane, in diverse domenii prioritare, precum si realizarea in comun a unor proiecte de cercetare care sa conduca la dezvoltarea socio-economica pe baze stiintifice a celor doua regiuni.

Pentru mai multe informatii privind Biroul de Reprezentare al Landului Brandenburg in Regiunea Centru va invitam sa ne contactati la coordonatele: Dr. Birgit Schliewenz – Reprezentant al Landului Brandenburg in Regiunea Centru, Piata Consiliul Europei 32D, Alba Iulia, Tel: 0358 – 401.276, Fax: 0258 – 818.613, Email: birgit.schliewenz@mancomgmbh.de .

Documente

Birou Brandenburg