Posibilul succesor al CIP

Avand ca principal grup tinta IMM-urile, Programul Cadru pentru Competitivitate si Inovare – CIP sprijina activitatile de inovare (inclusiv eco-inovare), ofera un acces mai bun la finantare si ofera servicii de sprijin pentru afaceri, la nivelul regiunilor europene.

Programul incurajeaza adoptarea si utilizarea tehnologiei informatiilor si comunicarii (TIC) si sprijina dezvoltarea societatii informationale. De asemenea, CIP promoveaza utilizarea cat mai larga a energiilor regenerabile şi sprijina eficienta energetica.

Programul va functiona pentru perioada de programare 2007 – 2013 si beneficiaza de un buget de 3.621 milioane de Euro. Structura acestuia include trei Programe Operantionale:

  • Programul pentru Antreprenoriat si Inovare – The Entrepreneurship and Innovation Programme (EIP)
  • Programul de Sprijin pentru Politicile din Domeniul Tehnologiei Informatiilor si Comunicarii – The Information Communication Technologies Policy Support Programme (ICT-PSP)
  • Programul Energie Inteligenta in Europa – The Intelligent Energy Europe Programme (IEE)

In contextul apropiatei incheieri a programului, Comisia Europeana invita IMM-urile din Europa sa isi exprime parerea in ceea ce priveste prioritatile ce ar trebui avute in vedere in elaborarea viitoarelor programe de sprijin pentru competitivitate si inovare.

Consultarea publica va ramane deschisa pana in data de 4 Februarie 2010, parerile dumneavoastra putand fi exprimate accesand link-ul:
http://ec.europa.eu/cip/public_consultation/index_en.htm