Premiu de 2 milioane de euro oferit de Comisia Europeana

Comisia Europeana anunta acordarea unui premiu de 2 milioane de euro pentru identificarea unei solutii tehnice inovative privind transportul si depozitarea vaccinurilor.

Persoanele din tarile tropicale si in curs de dezvoltare nu se pot bucura de beneficiile vaccinarii, deoarece, in prezent nu exista o solutie tehnica de transport si depozitare a vaccinurilor. Multe dintre vaccinuri trebuie sa fie pastrate la o temperatura rece si stabila pentru a nu se deteriora, insa astfel de conditii sunt aproape imposibil de asigurat in regiunile mai sus mentionate.

In acest context Comisia Europeana a lansat o campanie fara precedent, oferind un premiu substantial menit sa motiveze cercetatorii, inventatorii, Universitatile, Centrele de cercetare si IMM-urile, in identificarea de solutii la aceasta problema.

Inovatiile cautate pot viza modalitati alternative de sinteza, conservare, transport, sau orice alta solutie inovativa care sa impiedice deteriorarea vaccinurilor. Indiferent de domeniu, solutia care va raspunde cel mai bine criteriilor competitiei va castiga.

Competitia va fi deschisa pana in data de 16 aprilie 2013.

Informatii suplimentare cu privire la aceasta competitie pot fi obtinute accesand pagina de internet a Comisiei Europene – DG Research & Innovation – Health, la adresa: http://ec.europa.eu/research/health/vaccine-prize_en.html

Documente

Premiu inovatie