Saptamana Europeana a IMM-urilor. Perioada de desfasurare – Octombrie 2011

Directoratul General pentru Intreprinderi si Industrie al Comisiei Europene – DG Enterprise and Industry, face publica perioada de organizare a celei de a treia editie a „Saptamanii Europene a IMM-urilor”. Spre deosebire de primele doua editii, ce au avut ca perioada de desfasurare luna mai, in anul 2011 acest eveniment complex va fi organizat in luna octombrie.

Lansata in 2009, „Saptamana Europeana a IMM-urilor” este o campanie pan-europeana, avand ca scop:

  • Furnizarea de informatii despre ceea ce autoritatile UE, nationale, regionale si locale ofera drept suport pentru micro-intreprinderi si intreprinderile mici si mijlocii;
  • Promovarea antreprenoriatul astfel incat mai multe persoane, si in special cele tinere, sa ia in considerare in mod serios antreprenoriatul ca o optiune de cariera;
  • Recunoasterea contributiei intreprinzatorilor la bunastarea, locurile de munca, inovatia si competitivitatea din Europa.

Cumuland in anii 2009 si 2010 peste 2000 de evenimente, campania isi va pastra si in acest an caracterul descentralizat, astfel incat evenimentele si activitatile sa aiba loc cat mai aproape posibil de intreprinzatorii existenti si de cei potentiali.

Evenimentele vor fi organizate la nivel national, regional sau local de catre organizatiile de intreprinderi, organismele abilitate sa acorde sprijin, precum si de autoritatile nationale, regionale si locale din tarile participante. Aceste evenimente vor reprezenta o ocazie pentru IMM-urile existente de a-si impartasi experientele si de a-si dezvolta afacerile lor.

Pentru informații suplimentare si pentru a fi la curent cu noutatile privind organizarea „Saptamanii Europene a IMM-urilor 2010” va invitam sa urmariti pagina de internet destinata acestei campanii la adresa:
http://ec.europa.eu/enterprise/policies/entrepreneurship/sme-week/